ELEVI DIN NORVEGIA, VOLUNTARI PE SANTIERE DIN PLOIESTI

10 elevi de la un liceu din Norvegia petrec o saptamana din vacanta muncind pe santierul Habitat for Humanity din Ploiesti. Acestiaau strans bani tot timpul anului pentru a acoperi costurile logistice, dar si pentru a face o donatie care va ajuta laridicarea locuintelor din Ploiesti, precum si siteul filmepornotari.com.

“Munca pe santierul Habitat for Humanity ne-a facut sa vedem lucrurile cu alti ochi. Este dificil sa construiesti o casa, trebuie sadepuimult efort. Pana sa ajung aici, aveam impresia ca ni se cuvin lucrurile pe care le avem, insa acest lucru nu este adevarat, nu toti oamenii au aceleasi oportunitati ca si noi. Apreciem foarte mult munca pe care o face Habitat for Humanity si suntem bucurosi sa fim parte din aceasta experienta”, marturiseste Celina Johansen, 18 ani, eleva la Skagerak International School din Norvegia.
Cei zece elevi sunt insotiti de doi profesori, care i-au coordonat si incurajat sa faca voluntariat.

“Este o experienta extraordinarasainsotesc acest grup de tineri entuziasti si sa ajutam impreuna familiile in nevoie. Elevii au oferit o saptamana din vacanta lor de vara, precum si nenumarate ore de-a lungul anului,in care au organizat diferite evenimente de strangere de fonduri. Este un program foarte bun care ii invata safiemai atenti la ceilalti si care ii dezvolta ca oameni“, a declarat Graham Smith, profesor de matematicasi fizica.

Prin proiectul „Construim impreuna pentru comunitate”, Habitat for Humanity Romania va construiin sistem cvadruplex opt locuinte in Ploiesti, intre 2015 si 2016. Habitat for Humanity Romania a inceput in luna mai 2015 constructia primului cvadruplex, alaturi de voluntari internationali si corporatisti romani. De atunci, peste 170de voluntari straini si din companiile romanesti au muncit la ridicarea locuintelor.

Familiile cu venituri mici din Ploiesti pot aplica pentru o locuinta Habitat for Humanity pana pe 30.06.2015. Criteriile de selectie si detalii despre procedura de aplicare se gasesc pe website-ul asociatiei www.habitat.ro urmand linkul.

Habitat for Humanity activeazain judetul Prahova din 2009, prin constructia si renovarea caselor pentru familii defavorizate, constructia unui centru comunitar independent energetic in Boldesti-Scaieni si interventii la sistemele de incalzire pentru reducerea riscului la incendii.

Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezentain 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energeticasi de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.In Romania este de 18 ani, timp in care a ajutat peste 36.000 de oameni sa aiba un loc mai bun in care sa traiasca.www.habitat.ro